fbpx
More

  Ini Adalah 4 Plant Nursery Di Kuching Anda Boleh Lawati Untuk Keperluan Tanaman Anda

  Adakah anda mempunyai ibu jari hijau?

  Ini Adalah 4 Plant Nursery Di Kuching Anda Boleh Lawati Untuk Keperluan Tanaman Anda. Sekiranya anda berkebun atau baru-baru ini mengambil hobi berkebun, salah satu perkara paling penting yang perlu anda ketahui ialah di mana mencari tapak semaian tanaman (atau nursery) untuk mendapatkan keperluan tanaman anda seperti periuk bunga, baja, atau bahkan tanaman baru untuk menanam!

  Berikut adalah 4 tapak semaian tanaman anda boleh lawati untuk mendapatkan keperluan tersebut!

  Ini Adalah 5 Plant Nursery Di Kuching Anda Boleh Lawati Untuk Keperluan Tanaman Anda

  Emil’s Garden

  Terletak di Jalan Stephen Yong, Emil’s Garden merupakan sebuah nursery yang mengkhususkan diri dalam landskap, tanaman dalaman dan luaran, hiasan bertema, tanaman untuk deco panggung, periuk tanaman pejabat untuk disewa, hiasan bunga dan hiasan perkahwinan taman.

  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook

  Anda akan dilayan oleh pemilik nursery itu sendiri, iaitu Emil, seorang yang sangat ramah dan suka menolong pelanggannya! Anda pasti akan menikmati masa anda di sana dengan layanan baiknya!

  Emil, tauke Emil’s Garden! Kredit: Facebook

  Andrew Garden

  Nursery ini terletak di Taman Dirgahayu, berdekatan dengan tHe Spring. Mereka membekalkan dan menguruskan semua jenis kaktus, tanaman bunga, bonsai, pasu, tanah dan baja.

  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook
  Hidden Gem Garden

  Hidden Gem Garden terletak di Jalan Taman Negara Kubah dan mengkhususkan diri dalam tanaman hiasan seperti bunga calathea, monstera, anthurium, succulent, kaktus, caladium, alocasia dan lain-lain lagi!

  Selain itu, mereka juga menjual pokok-pokok herba dan buah-buahan!

  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook

  Plantastic

  Terletak di Tingkat Bawah Green Heights Mall, Plantastic membekalkan tanaman succulent dan tanaman dalaman untuk majlis perkahwinan, event, taman rumah dan koleksi tanaman. Mereka juga membekalkan keperluan tanaman seperti baja, biji benih, serta alat-alat tanaman.

  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook
  Kredit: Facebook

  Adakah anda pernah mengunjungi nursery yang dinyatakan di atas sebelum ini? Nantikan Bahagian 2 kompilasi ini!

  Lagi di sini:

  Artikel Berkaitan