fbpx
More

  Emart Mengadakan Program ‘Secret Santa’, Anda Boleh Beli Hadiah Untuk Anak-Anak Memerlukan

  Anda boleh membantu anak-anak ini tersenyum untuk Krismas ini!

  Emart Mengadakan Program ‘Secret Santa’, Anda Boleh Beli Hadiah Untuk Anak-Anak Memerlukan. Bersempena dengan musim Krismas, Emart mengadakan program ‘Secret Santa’ untuk mendorong pengunjung ke pusat membeli-belah terbabit untuk membantu membeli hadiah yang diinginkan oleh kanak-kanak yang memerlukan.

  Emart Mengadakan Program ‘Secret Santa’, Anda Boleh Membeli Hadiah Untuk Anak-Anak Memerlukan

  Apakah ‘Secret Santa’?

  Tradisi Secret Santa adalah sebuah tradisi di mana para ahli kumpulan atau komuniti secara rawak ditugaskan kepada seorang individu untuk diberikan hadiah. Identiti pemberi hadiah dirahsiakan dan tidak boleh didedahkan.

  Untuk program ini, nama kanak-kanak dari empat badan amal digantung di pokok Krismas di Emart. Selain nama mereka, umur mereka dan keinginan yang dikehendaki juga ditulis di label.

  Empat badan amal tersebut adalah The Salvation Army (Kuching Children’s Home/Boys Home), Kompleks Kebajikan Laila Taib, Kuching, Miri Methodist Children’s Home dan Sunflower Centre Miri.

  Menginginkan beg sekolah!

  Kami sendiri pergi ke Emart Matang untuk melihat sendiri program tersebut. Semasa diperiksa, semua kanak-kanak yang tertulis di label hanya menginginkan beg sekolah!

  Sekiranya anda berminat untuk menyertai program ini, yang perlu anda lakukan ialah memilih sekeping label secara rawak (yang mempunyai nama kanak-kana terbabit) yang digantung pada pokok Krismas deco. Kemudian, pergi ke mana-mana kedai berhampiran untuk membeli barang yang diinginkan oleh kanak-kanak tersebut.

  Setelah membeli hadiah anda, teruskan ke kaunter perkhidmatan pelanggan dan serahkan hadiah dan label yang diambil oleh anda tadi.

  Anda akan diberikan sekeping kad untuk penyertaan anda dalam program ini!

  Take note, hanya item baru sahaja diterima dan bukan barang terpakai!

  Sekiranya anda berminat untuk menyertai program ini, anda boleh mengunjungi Emart terdekat anda untuk menyertai program ini. Anda tidak perlu membayar apa-apa kecuali hadiah yang anda ingin beli untuk anak itu.

  Semasa kami masih berada di sana, pokok Krismas di Emart Matang masih mempunyai beberapa label lagi, jadi jika anda berminat, ia masih belum terlambat! Program ini akan berlangsung hingga 20 Disember 2020.

  Semoga kita selalu mengingati semangat Krismas dengan memberi kepada mereka yang memerlukan dan sentiasa bersyukur dengan kehidupan kita.

  Lagi di sini:

  Artikel Berkaitan